Декоративен Бонсай HN04

Изкуствено бонсай дърво. Размер – 22см.

Цена 29.90 лв.

dekorativen bonsai HN04

 

Декоративен Бонсай HN05

Изкуствено бонсай дърво Зелен кедър. Подходящо е както за подарък на близки и приятели, така и за една красива и уникална декорация в дома или офиса. Размер – 19см.

Цена 29.90 лв.

dekorativen bonsai HN05

 

Декоративен Бонсай HN35

Изкуствен Японски бонсай. Размер – 22см.

Цена 29.90 лв.

dekorativen bonsai HN35

 

Декоративен Бонсай HN37

Изкуствено бонсай дърво Кедър. Размер – 36см.

Цена 69.90 лв.

izkustveno bonsai darvo hn37

 

Декоративен Бонсай HN26

Изкуствено дърво Благороден бонсай. Изключително подходящо за подарък или декорация в дома и офиса. Размер – 41см.

Цена 69.90 лв.

dekorativen bonsai HN26

 

Декоративен Бонсай HN10

Изкуствено бонсай дърво Сакура /Японска череша/. Размер – 32см.

Цена 79.00 лв.

dekorativen bonsai HN10

 

Декоративен Бонсай HN08

Изкуствено бонсай дърво Ангелски зелен бор. Размер – 38см.

Цена 109.00 лв.

dekorativen bonsai HN08

 

Декоративен Бонсай HN01

Изкуствено фън шуй дърво Зелен бонсай.
Размер – 38см.

Цена 109.00 лв.

dekorativen bonsai HN01

 

Бонсай (от японски “градинарство в поднос”) е изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата (има отглеждани бонсай дървета по на 300 години). Данни и рисунки на бонсай, отпреди  4 века, са открити в древни гробници. Кервани са пренасяли дървета в различни съдове из цяла Азия. Дърветата са били източници на съставки, използвани за медицински предназначения от лечители, пътуващи с керваните, както и от хората в местата, през които е преминавал керванът.

Съвременното изкуство бонсай води началото си от Китай и е отпреди повече от 2 века – там то е било наричано пензай . Било е пренесено до Япония от императорски посланичества до Танг през 7ми-9ти век.  Често е било изнасяно представлението “Бонсай”. Освен това бонсайската саксия също станала популярна. Всеки даймио е назначавал самостоятелен иконом за глинените съдове, отговарящ за съответен бонсай. Източници твърдят, че по това време изкуството е започнало да се нарича по този начин. Много бонсай са били рисувани на японското изкуство у-ки-о (“образи от люлеещия се свят”).

Фън Шуй и Бонсай – Едно перфектно съчетание!

Фън Шуй и Бонсай са две древни разбирания за живота, които се стремят към достигане на благоденствие, хармония, душевен мир и спокойствие. Едва в последните години хората започват да комбинират по между им тези две древни изкуства, в опит да внесат абсолютна хармония, красота и баланс в дома си или на работното място.

Най-кратко Фън Шуй е древна китайска философия, чрез която се постига хармония в околната ни среда, чрез разпределение на заобикалящите ни предмети в най-подходящите за тях зони. “Фън” означава вятър, а “Шуй” значи вода – двата основни елемента в това изкуство. Изкуството Бонсай произлиза от древна Азия и представлява създаването на дървета миниатюри. Бонсай е едновременно изкуство и наука, като съчетава естетическата красота с природните дадености, улавяйки вътрешната енергия и дух на растенията.

Връзката между двете изкуства може да бъде открита в хармонията и баланса, към който се стреми да достигне Фън Шуй и сходният начин, по който в Бонсай се отглеждат растенията, за да добият формата, която улови природния баланс. Дърветата Бонсай се отглеждат в различни стилове, като всеки стил се опитва да постигне различен тип хармония.

Във Фън Шуй се счита, че поставянето на дърво на работното място носи късмет и успех. Позиционирането на всеки предмет според Фън Шуй се определя от неговия елемент и съответстващата му зона според формулата Ба Гуа. Декоративните дръвчета Бонсай спадат към елемента Дърво, за това те трябва да бъдат разположени в източния, югоизточния или южния сектор на помещението, в което се намират. Дърветата Бонсай могат да бъдат използвани като допълнителен интериорен елемент в стаята или в офиса, който да омекоти острите и прави очертания в помещението.

Според Фън Шуй Дървото е един от петте основни елемента в природата и живота. Дърветата Бонсай привличат положителна Ци енергия и внасят хармония и спокойствие на притежателя си.

Когато принципите на Фън Шуй се приложат в Бонсай изкуството, резултатът е перфектно балансиран пейзаж, който на свой ред придава хармония на заобикалящата го среда и възхищение в хората, които се наслаждават на красотата му. Дърветата Бонсай са отличен начин, по който можете да внесете усещане за близост с природата, както и позитивна Ци енергия, която според Фън Шуй трябва да изпълва дома и офиса ни.