Арбалет Aramex Tomcat

Спортен арбалет Aramex Tomcat от немската фирма Umarex. Тялото му е алуминиево, лъка е от фибро стъкло, ръкохватката му е с дървени чирени, а ложата от дърво. Има фиксирана мушка и регулируеми мерни прибори. Разполага с автоматичен предпазител. Предлага се в комплект с 3 алуминиеви стрели.  Подходящ за подарък на мъже любители със спортен дух.
Характеристики:
- 80 lb
- Оща дължина: 500 мм
- Тегло: 955 гр

Цена 99.00 лв.

arbalet Armex Tomcat Umarex

 

Арбалет Aramex Firecat

Спортен арбалет Aramex Firecat от фирма Umarex. Тялото му е алуминиево, лъка е от фибро стъкло, приклада и ложата са изработени от дърво. Има фиксирана мушка и регулируеми мерни прибори. Разполага с автоматичен предпазител и уивър база за монтаж на мерни прибори. Подходящ за подарък на мъже любители със спортен дух.
Характеристики:
- 68 lb
- Оща дължина: 770 мм
- Тегло: 2200 гр

Цена 279.00 лв.

arbalet Aramex Firecat

 

Арбалетите са метателни оръжия от средновековието, които използват еластичността и силата на лъка за да изстрелят стрела. Най-общо може да се каже, че всички видове арбалети са лъкове, монтирани върху ложа с приклад, чиято тетива е застопорена със спусков механизъм, който позволява свободно прицелване и изстрелване на стрелата в определен момент. Арбалетите превъзхождат лъка по точност на стрелба и сила на поражение, но са по-тежки и по-бавни при зареждане. Дължината на изстрела зависи от началната скорост, теглото на стрелата и формата на накрайника. Стрелите за арбалет също се различават от тези на лъка.
В съвремието арбалети се произвеждат в два варианта – пистолетни (малки) и големи арбалети. Онлайн магазин podaraci.my-market предлага спортни арбалети, които са подходящи за подарък на любители, спортна стрелба по мишени и забавление. Ловът с арбалети в Р. България е забранен от закона.